VC Herentals ontving in zijn voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen City Pirates Merksem. Van Der Schraelen hing zijn voetbalschoenen aan de haak en Vlaeymans belde voor de wedstrijd ziek af, daardoor veroverde Joy Vervoort nog eens een basisstek.

De eerste kans was voor de bezoekers toen Flebus een voorzet tegen de deklat devieerde, Sababti schoot in de herneming voor een open doel hoog over. Herentals versierde halfweg de eerste helft zijn eerste kans via Van De Kerkhof die doelman Ledent omspeelde maar zijn schot nog van de lijn gekeerd zag. In de daaropvolgende hoekschop besloot Vervoort met een kopbal op de doelman.

Even later stond Van Leerdam aan het vizier maar ook deze keer pareerde Ledent het gevaar. In de slotfase van de eerste helft kwamen de bezoekers nog enkele keren opzetten. Sababti zwierde het leer voor doel , Vissers tikte de voorzet aan de tweede paal binnen maar het doelpunt werd terecht voor buitenspel afgekeurd.

Vijf minuten later werd opnieuw een doelpunt van CP Merksem afgekeurd , ditmaal verstuurde Van Zantvoort de voorzet en werkte El Jattari in buitenspelpositie de bal binnen.

De bezoekers drukten in het begin van de tweede helft even door maar Herentals hield al bij al goed stand. De eerste kans was zelfs voor rood-wit maar Dillen miste de goede richting met zijn poging. Even na het uur klommen de bezoekers dan toch op voorsprong wanneer Flebus de bal na geharrewar voor de voeten kreeg en het openingsdoelpunt tegen de netten trapte.

In een flauwe tweede helft wist de thuisploeg nog één keer te dreigen via Van De Kerkhof die een perfecte voorzet van Verberne tegen de doelstaak kopte.

Herentals verloor met het kleinste verschil tegen CP Merksem en sleept zich zo verder naar het einde van deze competitie. Volgende week zaterdag wacht een wedstrijd in een quasi uitverkocht Kiel tegen kampioen Beerschot-Wilrijk.

VCH speelde met: Doino Michiel; Thomassen Martijn; Van Doninck Jelle; Verberne Aart; Van Leerdam Ilja; De Swert Birger; Dillen Robbe; Marien Niels; Van De Kerkhof Jeroen; Verdonck Simon en Vervoort Joy.  Bank: Dams Pieter; Van Roosbroeck Jens; Van Gestel Jonas; Raeymackers Kai

Vervangingen: 64e Van Roosbroeck Jens voor Vervoort Joy ; 80e Van Gestel Jonas voor Verdonck Simon.

Gele kaarten: Van De Kerkhof Jeroen.

Doelpunten: 64e Flebus Renzo 0 - 1.

Kurt & Wendy Van Leemput / NNieuws.